Hoppa till sidans innehåll

Tjena!
Här kommer en rapport om när jag var på Skol-SM i Västerås och tävlade. Tävlingen pågick helgen 10-12 September, och jag åkte upp dit tillsammans med friidrottsgymnasiet på Torsdag kväll. Jag skulle tävla på 3 distanser denna helgen, 800, 1500 och även 3000m. Mitt mål var att sätta nytt personligt rekord på alla dessa sträckor och samtidigt få en bra placering i Sverige statistiken.

FREDAGEN
Jag började morgonen med en lätt distansrunda på ca 8km innan frukost. Det var endast 1km till Arosvallen, där tävlingen skulle ägarum, från hotellet, så det gick rätt fort att gå dit. Den här dagen skulle jag tävla på 1500m, och starten var riktigt sent på kvällen, 20.05, så det var lite segt att vänta så länge. Jag värmde upp ca 1 timme innan. Joggade 3km, körde lite rörlighet och strech. Gick till uppropet 20min innan. Väl vid start hamnade jag ganska långt bak. Passerade 400 på 1.10, 800 på 2.24 och 1000 på 3.02. Springer i mål som 7a på mitt nya personbästa 4.33. Lite missnöjd med tiden, hade siktat på att alla fall springa runt 10 sekunder snabbare. Joggade ner 2km efteråt.

LÖRDAGEN
Den här morgonen blev det ingen morgonjogg eftersom jag skulle tävla redan på förmiddagen 10.55. Idag skulle jag för första gången i mitt liv tävla på 800m. Jag tyckte det skulle bli ganska spännande vad jag skulle fixa för tid. Värmde upp ungefär lika dant som kvällen innan. Det fanns två heat som man skulle starta i, ett A och B heat. De 3 bästa i varje heat skulle gå vidare till final, därefter 2 stycken på tider. Av någon anledning fick jag starta i A heatet, här fanns en del killar som har gjort 800m på 1.55 - 1.56, så jag visste att det skulle bli riktigt tufft!
Väl vid start så hamnade jag direkt sist. Men efter 100m gick jag ut på bana 2 och plockade placering efter placering. Efter 200m, var det plötsligt jag som ledde. Efter att ha passerat 400 på 59,7 visste jag nog hur det skulle sluta. Jag låg med i täten fram till 500m, men därefter kom betongväggen som jag sprang in i. Mjölksyran ville bokstavligt spruta ut ifrån mina öron. Tappade många placeringar men kämpar mig i mål på mitt nyra personbästa 2.11! Riktigt nöjd med tiden, men missade tyvärr finalen med 2 sekunder. 2 varv kan vara rena döden ibland... Tog en ordentligt nerjogg efteråt på 5km.

SÖNDAGEN
Började med att morgonjogga 8km innan frukost. Kände mig ganska trött i bena sen dagen innan. Min öppning på sub 1min på 400 hade verkligen tömt energin i bena.  Var lite tveksam om jag skulle fixa mitt pers på 3000m idag, som ligger på 9.54. Starten gick idag 13.55. Jag var ganska nervös. Det var totalt 12 startande. Jag hängde med ganska bra i början, låg med i täten på runt 6-7 man, min första kilometer passering gick på 3.05, vilket är 9.15 som sluttid, så jag blev lite orolig att jag hade gått ut för hårt. Några från löpargymnasiet stack med en rasande fart som jag inte kunde hänga med i. Fram till 2km, som jag passerade på 6.22, låg jag femma, och hade några sekunder ner till fjärde placeringen. Med 600m kvar kvar hade jag kommit ifatt han som låg fyra, och gick om utan problem. På sista varvet spurtar jag allt vad jag har och springer i mål på mitt nya personliga rekord 9.40!

Skol-SM var en riktigt kul tävling i år. Mycket publik som hejade på och är riktigt nöjd med mina prestationer :)
Mvh Erik Blommegård

Skribent: Visa Aikio

Postadress:
Rydö Allmänna SK - Friidrott
Godhult 104
31491 Hyltebruk

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link