Hoppa till sidans innehåll

Tjena!
Här kommer en rapport om varbergsloppet 2010, 10 kilometer.
Hade som mål att slå mitt pers på 36.56, men när temperaturen steg till 30grader precis innan start visste jag, att det här kommer bli jobbigt!
När väl startskottet hade gått kände jag redan hur påverkad jag va av värmen. Första kilometern gick lite på tok för fort, 3.33. Så det va ganska mycket fortare än planen, då hade jag följe med en duktig löparkompis från friidrottsgymnasit i växjö.
          Efter några kilometer hade loppet gått in i Varbergs innerstad, där underlaget för det mesta va kullersten och asfalt, vilket passar mig väldigt bra! Halvvägs stannade klockan på 18.44, vilket innerbar att jag låg ganska mycket efter målet och det skulle bli riktigt jobbigt att ta igen! De kommande kilometrarna fortsatte loppet ut på grusvägar längst kusten där mycket folk hejade på, vilket verkligen behövdes! Löpningen kändes väldigt kontrollerad fram till 7 - 7,5 km, men sen så började det bli riktigt jobbigt och benen började bli stumma och jag började tappa en del.
Väl framme vid den sista kilometern kunde jag skymta målet långt, långt fram. Lyckades inte redigt få till en ordentlig spurt men klarar av att ta två placeringar och komma i mål på 37.35, sista kilometern gick på 3.36. Väl i mål fick jag medalj, vatten, T-shirt och sedan gick jag och la mig ner knappt levande i närmsta skugga! :)
Tävlingen avslutades med ett svalkande dopp i havet.
Mvh Erik Blommegård

Skribent: Visa Aikio

Postadress:
Rydö Allmänna SK - Friidrott
Godhult 104
31491 Hyltebruk

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link