Hoppa till sidans innehåll

Sverigestafetten: SMYGEHUK - TRERIKSRÖSET

2008-11-02 till 2009-XX-XX
Bakgrund
Idén till stafetten är sprungen ur en tråd där jogg:aren Calle Leafground föreslog ett gemensamt ultrapass i Skåne. Tanken var att starta i Dalby och springa till Smygehuk.
Anders Fritz högg direkt på idén och föreslog i förbifarten att vända på sträckan och med hjälp av jogg.se jobba oss norrut i Sverige. Idén var född.
En ny tråd skapades där hela stafettidén diskuterades. Utformningen av det här projektet är sålunda till största delen skapat av medlemmarna på jogg.se, med viss styrning från initiativtagarna och jogg.se.

Varför?
Vi gör det för att det är kul. Inget annat. Förhoppningsvis ska det underlätta att genomföra långpassen nu när vi går mot vinter. Kanske kan det få folk att prova på längre sträckor än de tidigare sprungit.

Hjärtlungfonden
Flera medlemmar ville att vi skulle springa för något välgörande ändamål och Hjärtlungfonden föll sig naturligt. Förhoppningen är att alla vi som springer i stafetten bidrar med 100 kronor. Pengarna betalas in på Hjärt-Lungfondens PG konto 90 91 92-7 skriv meddelande "jogg" på din inbetalning. På det sättet kan vi sedan få en sammanställning på hur mycket vi tillsammans samlat in.
Notera att det inte är ett krav att lämna bidrag för att få vara med i stafetten. Alla gör som de vill med den saken och det finns ingen redovisningsplikt. Läs mer om Hjärt-Lungfonden.

Regler
Så få som möjligt. Här är dock några:
 - Staffeten måste gå igenom ett antal orter och städer som vi kallar "hållpunkter".
 - Etapperna ska avverkas kronologiskt, från söder till norr.
 - En etapp måste börja på den plats där den föregående slutade.

Stafettpinne
Nej, någon fysisk sådan har vi inte. Istället har vi en virtuell pinne.
Tanken är att man lämnar över med en fråga som deltagarna i nästa etapp får svara på. Mer om det här.

Övrigt
Den som skapar en enskild etapp får själv bestämma hur lång den skall vara. Man får springa ensam. Förhoppningen är dock att de flesta etapper genomförs som gemensamma långpass. Man behöver inte springa en hel etapp för att få vara med. Tycker man att det räcker med några kilometer eller någon mil så går det alldeles utmärkt att ansluta eller avvika. Ni bidrar ändå med trevligt sällskap.

Det är kanske det viktigaste med den här stafetten, att löpning även kan ske i ett socialt sammanhang.

Vi ses på vägen mot Treriksröset!

Postadress:
Rydö Allmänna SK - Friidrott
Godhult 104
31491 Hyltebruk

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link