Hoppa till sidans innehåll

SKÄRSHULT Ett hundratal löpare deltog i söndagens Älglöpet trots att vårsolen lyste med sin frånvaro. Många deltagare tyckte att banan var krävande med sin kuperade terräng.

Relaterat

älglöpet 001.jpg

Kämpar på. Tre löpare med Bengt Holmén i spetsen går i på sin andra runda i loppet på tio kilometer.

En som märkte det var Oskar Andersson från Ljungby som mest tränat fotboll tidigare. Han slutade på tredje plats bland herrarna i femkilometersloppet.

– Det var en tuff bana med mycket stenar och rötter, man fick passa sig lite, berättar han samtidigt som han stretchar vadmusklerna.

Tävlingen hölls för andra året i rad och lockade främst deltagare från olika delar av Halland.

– Vi startade Älglöpet eftersom vi ville ha en löpartävling på hemmaplan. Det är jätteroligt att tävlingen sprider sig, tycker Jörgen Persson, ordförande i klubben Rydö ask, som arrangerade tävlingen.

Banan runt Skärshultssjön mäter 5 250 meter, varav tre kilometer är ren terräng, en kilometer asfalt och en kilometer skogsväg. Slutspurten i herrarnas tio kilometerslopp blev en rysare mellan Mikael Eriksson och Julius Källgård. Mikael tog hem segern med något enstaka steg. På damsidan vann Monica Bystedt.

– Det var en tuff och rolig bana, ett riktigt älglöp, säger hon.

I femkilometersrundan kom Tomas Persson först över mållinjen bland herrarna och Anette Kroon bland damerna. I ungdomsklassen, till och med 16 år, vann Lisa Berntsson och Andreas Gustafsson.

 

Isabel Johansson 010-471 51 20

 

Skribent: Visa Aikio

Postadress:
Rydö Allmänna SK - Friidrott
Godhult 104
31491 Hyltebruk

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link